Follow

Ulvdottir

Barn, foto, skogen
Om det är något inom fotovärlden som jag vill bli bättre på så är det just barnfoto, de är ju så charmiga små troll men det har aldrig varit min grej riktigt att fota människor. 
Ibland bara brinner man för något och man har det lätt för sig inom det området och andra saker vill man få till men lyckas inte riktigt lika bra med. 
Så är det ju även inom foto. 
Jag brinner för natur och landskapsfoto men inte riktigt lika för att fota människor men något jag gärna utvecklar i framtiden. 
Tog mig chansen att fota min lilla skogsprinsessa förra helgen och både hon och jag hade jättekul medans vi gjorde det ute i skogen. 
Hon kommer bli en naturlig liten modell en vacker dag då hon satt där på en sten i mossan så sprang hon fram och ville kolla på bilderna sen sa hon "lite till" och så sprang hon och satte sig igen, mammas flicka det där. 
Jag tar inte ens hälften av så mycket bilder på barnen som jag önskar att jag skulle göra, de växer ju bara upp en gång men jag har på senare tiden fattat större tycke för det. Men till det här med porträtt så vill jag absolut skaffa ett objektiv till det också. 

Jag kommer hålla allt till naturligt ljus som jag alltid har gjort och helst ute i skogen, det är där jag tycker att man helt enkelt får bäst bilder men det är ju en smaksak. 
Förhoppningsvis får jag tummen ur sen att börja fota mer människor och barn, vi får ju helt enkelt se vad framtiden har att ge. 
Näbbstövlar, skalmans scones och svamp
Hur många har inte bakat scones i sina dagar? 
Jag har fruktat inför denna dagen, minnet jag själv har av scones är ifrån lågstadiet, första och sista gången jag smakade på dessa små hemska bullar och i fredags kväll vid läggning satt Varg och bläddrade i Bamses kokbok. Han kom sen och sa "mamma, kan vi göra såna nu?"
Så jag förklarade att nu ska vi snart sov men vi kan göra det i morgon bitti. 
Morgonbitti kom och det var det första jag fick höra när jag satte mig med en kopp java och efter en kopp plockade vi fram allt för att baka Skalmans Scones. 
För mig är det viktigt att oavsett om jag gillar det eller inte så får barnen prova och lära sig och dega och smaka på det de har gjort. 
Varg var helt extas, han gillar att baka och vara med och laga mat :) Vilket han självklart får för det är sånt man bör lyfta fram och inte vara rädd att de ska stöka ner eller göra fel, för fel gör alla och det är en del i inlärningsprocessen så det är jätteviktigt. 
Klara och färdiga att ätas, men det var ingen höjdare alls, för varken barnen eller mig, men nu vet vi det, Scones är och kommer aldrig bli en höjdare i denna familjen, men det är ju mest vara vetemjöl och det är ju inte det hälsosammaste du kan stoppa i dig så jag är glad över att ingen av dom fattade tycke för detta men nu har de fått prova i alla fall :) 
Jag fick ett par fodrade näbbstövlar i fredags av gubben min :D 
I 4 år har jag suttit och spanat in ett par, i 4 år har jag tänkt, äsch det är inte prioriterat just nu, det kan vänta, åren har gått och gått och tillslut så köpte gubben min dessa paret <3 Jag älskar dom och att de är vinterfodrade gör det bara ännu bättre. 
Vi kan i alla fall konstatera att jag är ingen impulsshoppare direkt, hur mycket jag än önskar att så vore fallet ibland så struntar jag i 99% av allt jag skulle vilja ha. Men dessa kommer bli hur bra som helst :) 
Svamp svamp svamp och åter svamp, det är ju den tiden på året då man helst vill spendera dagarna i skogen och leta efter det efterlängtade skogsguldet, dock bara tre guld men hur mycket taggsvamp som helst och det är så otroligt gott.
Barnen förstår inte och de tvärvägrar svamp men man kan alltid locka med att trollen bor i skogen och har man tur kan man få höra eller se dom :) Funkar varje gång. 
Det var minst sagt roligt och gubben min vet varför men jag ska inte skämma ut honom här, men han har ett och annat att lära sig om skogen och får vi bara lite tid så ska jag nog kunna lära honom både det ena och det andra om den dyrbara skogen vi har. 

 
Inte riktigt hur jag hade planerat måndagen
När jag ändå sitter här hemma och mår förskräckligt så kan jag lika gärna passa på att blogga lite om helgen och varför jag mår förskräckligt nu. 
I fredags var dagis stängt så jag och ungarna begav oss ut i skogen för lite grill, kaffe och leta svamp. 
Det var längesen jag tog så mycket bilder under mamma helgen men vi har spenderat varje dag i skogen så bilder får komma lite pö om pö på mina små älskade troll. 
Varg var måttligt imponerad när jag högg ved, han har bara sett pappa hugga ved och trodde väl inte att mamma kunde men jovisst så han hade jätteroligt av att det bara var mamma som skulle få igång eld, hugga ved och ja ni vet allt det där praktiska man ska göra innan det blir någon eld. 
I väntan på att elden skulle ta sig så ville jag passa på att fota lite och av någon anledning så bara älskar jag den här bilden, det sker så mycket i den, från vargs lite mer sorgsna betänkta ansiktsuttryck till Vittra som frsöker äta upp björnen hon hittade i bilen. 
Jag har verkligen fått en förkärlek att fota det vardagliga och mina barn, jag har ju alltid fotat mina barn men kanske inte så mycket som jag har velat men det har börjat att växa en brinnande kärlek till just sånahär bilder. 
Ingen av dom ville sitta still medans mamma knäppte några bilder så ja fick nöja mig med denna helt enkelt som ett minne av våran blåsiga dag vid sjön. 
Ja kvällen blev ju inte riktigt som planerat sen, Vittra började spy och spydde ner hela sängen, sen var det  igång, magsjuka, hela helgen mest nattetid har det spytts men dagarna har gått rätt bra, hon har vägrat att äta och det lilla hon druckigt har kommit upp efter en kort stund igen. 
Men mellan spyor och allt så har vi haft en riktigt fantastik helg, luft för mig har alltid varit viktigt när man är sjuk och det har gjort Vittra gott också tror jag, vi har varit ute små turer i skogen och letat svamp och haft oss och i natt var det Mammas tur att åka på magsjukan. 
knappt sovit en blund under natten, började få fruktansvärt ont i magen vid 01:30 tiden och låg och vred och vände på mig ända fram till 04 då jag gick upp, gick på toa, kollade om vattnet hade kommit tillbaka i lägenheten för jag var törstig som fasen, gjorde det kloka beslutet att ta med mig en hink in  sovrummet och det dröjde inte mer än 5 minuter så kom första spyan, så har det sen hållit på fram till 8 i morse och nu peppar peppar har jag fått behålla både vatten och kaffe utan att det har kommit upp. 
Gubben ligger också i magsjuka och barnen är hos honom, får se om han orkar komma över hit med barnen så vi kan hjälpas åt istället för att han ska ligga och kvida med två troll helt själv.