Follow

Ulvdottir

Det här med problem hy
Någon annan som har sån där bråkig svår hy som är torr, superkänslig, rödspräcklig och bara rent av för jävlig emellan varven? 
Att man har fått kämpa med att gå igenom alla möjliga produkter och den ena efter den andra gör bara allt mycket värre eller vips så får man utslag, eksem och annat roligt som ett brev på posten. Så har det varit för mig i alla tider och i alla tider har jag letat och letat efter produkter som ska funka på min hy utan att kosta skjortan av en. 
The body shop har nästan alltid produkter som funkar för mig men denna gången ville ja prova lite nytt och tänkte att tea tree borde vara något. Jag lider eller lider och lider jag har både perioral dermatit som är en hudsjukdom som bröt ut på mig när jag åt p-piller (tål inga p-piller alls) och kommer hålla i sig till och från resten av mitt liv, det ser ut som små små finnar men kliar och svider något djävulskt när det väl bryter ut men en god kost och välmående plus mindre smink håller den på bukt men jag har även en mildare form av rosacea så jag i min lilla egna teori tänkte att ja men tea tree kanske kan hjälpa till med det och hittills är jag väldigt nöjd med produkterna faktiskt, skulle dock vilja ha lite mer fukt i hudkrämen eftersom jag är en torrboll ovanpå allt annat också och min hy torkar ut superfort, men man kan väl inte få allt i ett eller hur? Det skulle ju vara helt perfekt. 
Ögonkrämen, aldrig hittat en som funkar, sist köpte jag en från apoteket och den gav mig eksem runt ögonen istället, kanske inte det jag tippade på men Vitamin E från the body shop är verkligen super och det känns verkligen så återfuktat runt ögat, tror jag kommer prova deras ansiktskräm också för ögonkrämen är jag supernöjd med. 
I min jakt på fukt så jag slipper känna mig som ett russin så har jag valt att prova en face mist som jag kan ha i handväskan, enkelt och smidigt att bara spreya i ansiktet när man känner sig lite trött och torr och den luktar så gott. 
The body shop är enda stället jag har hittat änsålänge som har produkter som jag verkligen kan använda, min hy är så svår att kontrollera att jag kan knappt använda foundation utan att jag ser ut som en trasig porslindocka så jag använder oftast bara BB cream och har helt enkelt accepterat mina små problem som en del av den jag är. 
Allt ska ju vara så jävla perfekt idag att det kan nästan kännas skönt att sticka ut ur mängden den vägen ;) 
Den där dagen
Igår var det den där dagen då jag tydligen har vandrat på denna jord i många år. 
Jag firar inte min födelsedag men tack till er som önskade grattis <3 Många förstår inte detta med att jag inte vill fira min egna födelsedag men jag förstår inte riktigt poängen? 

Mina födelsedagar har nog aldrig riktigt blivit som jag vill så jag har bara gett upp helt enkelt, men min perfekta födelsedag skulle jag nog fira med att vara själv i skogen på någon ny plats kanske som jag aldrig sett förut. 
Nej jag behöver inte ha folk runt omkring mig, det är inget som är viktigt för mig, en födelsedag är bara ännu en dag som alla andra dagar i min mening. 
Nog om det, jag badade första gången för iår igår med mina pluttar efter jobbet, och badkruka som jag är så får jag lov att säga att det är varmt i vattnet för jag går banne mig inte i om det vore annat. 

Sagolika kvällar
På vägen hem ifrån en kompis i lördags så kände jag ett rus att få fota solnedgången, jag hade ingen aning om om det faktiskt skulle bli en fantastisk solnedgång men det som mötte mig vid sjön fick mig att nästan tappa andan. 
Molnen var som perfekta över himlen och skapade det mest magiska ljus jag har sett på länge <3 
Ett tag nu har jag bara velat se solnedgångarna, kvällarna och de dimmbeklädda nätterna, jag är som redo att få ränna över de öppna ängarna mitt i nattens månsken med dimman dansandes kring mina ben. 
Dessvärre har trötthet tagit över mitt liv och jag gläds åt de stunder jag kan sitta och njuta vid sjöarna i det härliga skenet från det sista ljuset. 
Jag känner en rastlöshet i min kropp som jag inte riktigt kan förklara men jag vet att måste åka iväg, se något nytt, uppleva något nytt. I 4 år har jag fotat dessa platser jag bor vid och jag tror jag känner mig färdig och redo att få se och upptäcka nya vyer, planerar en sväng om nu i sommar så jag kan få skapa något jag aldrig skapat förut.