Follow

Ulvdottir

En riktig mancold
Fortfarande lite i småchock över hur sjuk jag har varit för jag brukar aldrig bli såhär sjuk och varför just nu, mitt i sommaren, snart midsommar, näsan är helt tjock så tjock så jag har haft tryckande huvudvärk från bihålorna och ut, feber, hosta och tjock i bröstet. 
Jag var extremt trött förra veckan, knappt ingen ork alls till något och på torsdagen var vi på grillkväll med dagis och när jag kom hem hade jag feber, skulle varit hemma fredagen men så ringde dagis och det vart VAB istället på sonen som äntligen hade fått vattkoppor och inte en heller, hela ryggen var helt full och rumpa och ner på bröstet men inte speciellt många på armar, ansikte och ben. 
Han var pigg hela dagen så vi lekte lite och hade oss, jag försökte hålla igång så mycket jag kunde. De sov inte alls mycket natten till lördagen och jag blev bara tröttare och förkylningen började bli jobbigare i bihålorna. 
Deras pappa tog dom lördag till söndag så att jag fick sova och sen var det jobb igen på måndagen. Det gick okej, jag böt kontor och det så att de andra kunde höra timme efter timme hur jobbigare det blev för mig att andas och jag tog till slut två timmars karens. 
Jag är en sån person som inte kan hantera att vara sjuk, min kropp säger NEJ min hjärna säger GÖR NÅGOT men jag har varit relativt duktig och legat nästan död fisk hemma, jobbade igår på morgonen med ett projekt till Sveriges instagram och fick det klart och iväg skickat, redigerade lite, fick lite kaffe besök, var och badade för mitt varmvatten var slut och duscha är ju något som jag bara måste göra när jag är sjuk för jag tycker bara det blir värre av att gå runt och stinka sjuk också. Installerade 20 dreadlocks igår kväll och kände hur jobbigt det började bli igen. 
Jag vet faktiskt inte varför jag inte bara kan ligga ner och tycka synd om mig själv och acceptera att jag är sjuk men jag blir så rastlös och måste göra något för att underhålla min hjärna, men idag känns det som att de börjar bli bättre och jag hade mycket hellre gått ut och fotat än att sitta inne men jag tänker fortsätta att försöka va hemma i alla fall men får la städa och tvätta lite för att inte klättra på väggarna. 
Är ni likadana eller gör ni som kroppen säger och ligger still?
Regn och foto
Jag vet inte hur många gånger jag har gett mig ut mitt i skurarna för att fota men något i mig bara älskar det, ljuset, färgerna, dimman. 
Skogen får som en aqua, blå ton som bara drar mig in samtidigt som det mörka gröna och bruna ger fina konstraster till varandra. 
Men väte och kameror är ju inte världens grej tillsammans och jag har fortfarande inte tagit tummen ur för att köpa in ett regnskydd till min kamera, något som jag måste göra för det vore katastrof om den gick sönder. 
Jag upptäckte rätt omgående att min kameraväska inte tål vatten heller sist ja var ute, jag hade lite små panik där när ja satt i ett vindskydd och skulle byta kläder för rädslan för fukten började byggas på men kameran fick vila i mitt knä och sen fick den stå och torka till. 
Men jag vet inte vad det är med mig och regn, likadant förra sommaren, ja var ute varje gång det regnade och ett tag hade jag en liten plastpåse runtvirad på kameran för att minimera regnet men bilderna blir så vackra. Färgerna blir så skarpa på något vis och fukten ger en helt annan inlevelse än en torr sommardag som känns lite matt och tråkig. 
Tiden bara springer iväg
Den senaste veckan har gått så fort förbi och det är redan tisdag, helt snurrigt. 
I fredags fyllde min lilla prinsessa 2 år och det firades med vänner och familj i två dagar blev det, blir ju oftast så när några inte kan den dagen så firar man en gång till när de är lediga. Men fredagen firades med vänner nere på badplatsen och sedan glass och lek hemma hos oss. 
Lördagen spenderades först i skogen i jakt efter min husnyckel ja tappade i februari, ja jag vet jag har hel knasiga ideer men ofta så hittar jag sånt jag har tappat men denna gången hade ja inte lika mycket tur men jag fick mig ett svettigt pass i skog och mark i alla fall och kvällen var jag hos en kompis och hade hur trevligt som helst <3 
Igår kom äntligen det efterlängtade regnet och då for jag ut direkt med kameran i högsta hugg och bara njöt av detta underbara som föll från himlen. 
Jag absolut älskar regn, naturen liksom strålar av sån ny energi när det regnar och även jag. Detta är dagar då jag mår som allra bäst och jag hoppas på lite mer regn så jag slipper vänta nästan 1 månad mellan varven. 
Men denna gången har verkligen regnet behövts, så torrt som det är i markerna nu vet jag inte om jag har upplevt förut i mitt liv som jag kan minnas i alla fall. Utan vatten inget liv<3 
Jag tog en hike över Vargberget och Örtjärnen, mitt favorit ställe i Västmanland och jag stog länge och väl och blickade ut över regndimman som svepte över granarna så långt ögat kunde nå <3 
Total lycka