Follow

Bone carving
Länge och väl har detta vildsvin stått i min bokhylla och länge och väl har jag planerat att göra något med den, nu äntligen har jag provat att sköra i ben. 
Jag sån, ju fler material jag kan behärska desto bättre, nu är det bara sten kvar. 
Men att skapa mönster i mina skallar och ben jag har hemma har varit planen sen jag började samla på ben ca 2013, har en hel låda på vinden och ännu mer i lägenheten. 
Jag vet det kan te sig konstigt men jag tycker det är väldigt snyggt som dekoration och om inte annat så skrämmer det iväg folk man inte vill ha i sitt hem ;) 
När jag ristade in runorna och skapade aegishjalmur i skallen så körde jag med maskin, tänkte att det är ingen idé att sitta och nöta med kniv för kniven behöver jag till mina smycken. 
Alla ben jag äger är sådant jag hittat i skogen när jag har varit ute, en del har jag fått av jägare men 90% har jag hittat ute i skogen. Nu var det längesen jag var ute och kollade men till våren lär jag dra ett stråk igen och se vad man kan få fram.
Saknaden av de stora jättarna
Jag saknar skogen något enormt mycket, det har varit så stor fokus på att få allt arbete klart att jag har inte fått springa fritt i skogen på snart 2 veckor :O 
2 veckor utan skogen känns som 2 år min värld, det är ju där jag hör hemma och allt snö vi har här uppe nu gör att det blir otroligt svårt fr mig att kunna ta mig ut, om änd benet kunde vara normalt igen så man kunde leva lite. 
Men jag får försöka ta mig djupt in i skogen hos mina jättar i morgon en sväng så jag får andas lite riktig luft och känna mig sådär fri som jag vill vara. 
Antar att jag är ett vilddjur, en ensam varg som stryker omkring bland sten och stamm. 

Öppningen av shoppen gick bra igår och jag har redan satt slutdatum för när nästa kollektion ska komma upp så det är bara att sätta sig vid ritbordet och rita upp dom och sedan åter till arbete utöver mitt vanliga arbete då, fullt upp minsann.
God dag i stugan
Här har det varit så fullt upp ett tag nu att stressen har krypit in under skinnet men nu är det snart över och jag kan vila lite grann i alla fall. 
Jag har arbetat häcken av mig för att få iordning min lilla första kollektion av viking inspirerade smycken bland annat hårpinnen som knappt syns på bilden ovan. 
Har suttit och skrivit alla produkter nu under dagen och om några ynka timmar kommer shoppen att öppna upp första gången på 2½ år tror ja det är nu. Smyckena på bilden ovan kommer att finnas till försäljning, dom är handgjorda av mig i plommonträ, ek och en. Hade jättegärna haft lite fler men dessvärre har jag lovat så länge nu att öppna shoppen och satte idag som slutdatum så hinner inte få fler färdiga men ja kommer självklart påbörja nästa kollektion inom en snar framtid och då planerar jag fler, speciellt i urnes stil som har varit otroligt populärt på min instagram. 
Men det tar ju självklart tid att sitta och tälja och göra smyckena så jag hoppas att det kommer gå bra ikväll när shoppen öppnar. 
Är otroligt nervös för att det ska bli en riktig flopp av det hela. Ja jag vet jag ser alltid allt så negativt men det är en ful ovana jag har. 
Sista halsbandet som jag gjort i helgen, en mjölner med runor där det står Kraft, för kraft är något som är otroligt viktigt att ha och besitta. 

Förutom allt med mina egna smycken och foton som kommer finnas att köpa på www.ulvdottir.etsy.com så har jag också installerat mig på kontoret där jag kommer att sitta. 
Arbetsdator är klar, fick hjälp med det sista idag utav IT och arbetstelefonen är här, nu ska det minsann kartläggas :) 
Det har hänt mycket, otroligt mycket och dagarna bara försvinner iväg och jag är ofta sysselsatt med det ena efter det andra projektet.
Min rygg den går framåt, ska iväg på ny MR eftersom mitt ben fortfarande är bortdomnat så måste de in och se hur det ser ut eftersom dom helst inte vill operera pga min ålder, det är väl något jag får ta helt enkelt. 
Jag hade ju helst blivit frisk igår men nu är läget som det är och sålänge som jag kan röra mig utan extrem smärta så går det bra.