Follow

Ulvdottir

Völuspá
Hljóðs bið ek allar helgar kindir
meiri ok minni mögu Heimdallar
viltu, at ek, Valföðr! vel framtelja
forn spjöll fíra, þau er fremst um man
 Händer inte så ofta att jag är här inne nu längre, det har verkligen runnit ut i sanden med allt annat man pysslar med, men som synes så går håret igenom en liten transformation så just nu ser man ut som en vandrande fackla det väldigt gyllenkoppar färgat, men första blekningen är klar får väl se hur lång tid det tar innan man är färdig och 10 cm på håret klippte hon av :O Jag visste inte vart ja skulle ta vägen där i salongsstolen. 

Annars har jag läst och grunnat på völuspá i omgångar hela denna månaden och i samma veva är jag helt trollbunden av Einar Selviks röst och musik som bara lockar ännu in i det magiska. 
Jag har börjat läsa och sjunga ännu mer på isländska men sjunger ju bara när jag är själv eller i skogen, ja må kunna en samma saker och vara händig men att sjunga det är ingen stark sida (min åsikt)

Jag tränar som aldrig förr, trots att benet fortfarande är bortdomnat, men varför sitta och vänta på under när man kan arbeta upp styrka? 
Bara att köra på, jag har ju gett mig fasen på att detta ska vara året ja når många av mina mål, bland annat att slippa min onda rygg. 
Jag körde marklyft för första gången förra veckan, helt underbart, ryggen höll, benpressen har gett mig träningsvärk from hel. 

Idag har jag rövat runt i skogen bland frost thursar och en halv meter snö uppe på jättåsarna. Kommer antagligen inte göra träningsvärken bättre men vad skönt det var att vara i skogen. 
Bone carving
Länge och väl har detta vildsvin stått i min bokhylla och länge och väl har jag planerat att göra något med den, nu äntligen har jag provat att sköra i ben. 
Jag sån, ju fler material jag kan behärska desto bättre, nu är det bara sten kvar. 
Men att skapa mönster i mina skallar och ben jag har hemma har varit planen sen jag började samla på ben ca 2013, har en hel låda på vinden och ännu mer i lägenheten. 
Jag vet det kan te sig konstigt men jag tycker det är väldigt snyggt som dekoration och om inte annat så skrämmer det iväg folk man inte vill ha i sitt hem ;) 
När jag ristade in runorna och skapade aegishjalmur i skallen så körde jag med maskin, tänkte att det är ingen idé att sitta och nöta med kniv för kniven behöver jag till mina smycken. 
Alla ben jag äger är sådant jag hittat i skogen när jag har varit ute, en del har jag fått av jägare men 90% har jag hittat ute i skogen. Nu var det längesen jag var ute och kollade men till våren lär jag dra ett stråk igen och se vad man kan få fram.
Saknaden av de stora jättarna
Jag saknar skogen något enormt mycket, det har varit så stor fokus på att få allt arbete klart att jag har inte fått springa fritt i skogen på snart 2 veckor :O 
2 veckor utan skogen känns som 2 år min värld, det är ju där jag hör hemma och allt snö vi har här uppe nu gör att det blir otroligt svårt fr mig att kunna ta mig ut, om änd benet kunde vara normalt igen så man kunde leva lite. 
Men jag får försöka ta mig djupt in i skogen hos mina jättar i morgon en sväng så jag får andas lite riktig luft och känna mig sådär fri som jag vill vara. 
Antar att jag är ett vilddjur, en ensam varg som stryker omkring bland sten och stamm. 

Öppningen av shoppen gick bra igår och jag har redan satt slutdatum för när nästa kollektion ska komma upp så det är bara att sätta sig vid ritbordet och rita upp dom och sedan åter till arbete utöver mitt vanliga arbete då, fullt upp minsann.