Follow

Ulvdottir

Tillbaka till trollskogen
Idag far vi tillbaka till trollskogen, mitt hem, fina underbara Småland <3 Där allt känns lite mer äkta och genuint, till John Bauers djupa skogar och där hela min resa började för många år sedan. 
Med lite tur så blir det mitt permanenta hem inom en snar framtid, jag hoppas verkligen att allt går som planerat och med ännu mer tur så har jag då ett hus med uthus som jag kan ha och arbeta i och då kommer jag dra igång min egna inredningsdesign, det är ju det jag helst vill göra, förutom foto då, men bygga möbler och inredning, trolsk såklart ;) 
Bakom kulisserna går tankarna, idéerna och design för fullt, kommer börja med 3 olika ljushållare som jag redan nu vet hur de kommer se ut och det kommer bli så grymt, en blandning av trä, pyrografi och horn i ett, ja smide också, sen får man sakta men säkert bygga sig upp till större inredning. 
Här där jag bor finns tyvärr inte möjligheten till att skapa allt det och det är ju lite synd samtidigt men jag har ju saknat mitt riktiga hem i flera år nu så ska bli skönt att komma hem och låta den småländska andan falla ner över än :) 
Skogsliv och skapande
Det är så mycket planer just nu och i en tid jag igentligen skulle behöva gå i ide en stund. 
Förra veckan var jag hos läkaren, tydligen är jag utbränd, jobbar för mycket och fick order om att efter mitt heltidsknäck inte jobba något mer hemma utan bara ta det lugnt. 
Jag blev mest förbannad och än mer frustrerad för mitt heltidsknäck är ju inget jag vill göra, det bara betalar räkningar utan mitt skapande är det som jag brinner för. 
Men minst sagt, beslutade mig i helgen för att jag ska bygga en egen pilbåge, varför inte liksom men tänkte att jag ska göra en käpp först till min far i en med utsmyckning och horn, kommer nog bli hur bra som helst. 
Arbetar också med att skapa en ny kollektion av mina halssmycken, både i horn och trä, trä kommer dock ha större tyngd än horn då trä är det material jag föredrar men har några idéer till hornsmycken också. 
Hoppas kunna få allt klart nu till hösten men får se hur mycket tid man har till sitt skapande. 
Denna veckan är det mammavecka :D Och igår så möblerade vi om, dansade och sjöng och mös i soffan innan läggdags<3 
De är så gosiga efter dagis och jag önskar jag kunde vara hemma mer med mina små hjärtan<3 
Bland blåbärsriset
Mina små rumpnissar <3 
I helgen var vi ute i skogen vid vårat blåbärsställe som alltid har otroligt fina blåbär och även detta året trots torka och hårda förhållanden. 
Ungarna älskar bär och man ser på dom hur överlyckliga dom blir av att vara i skogen och ha mamma som lär dom allt möjligt ute i naturen. 
Denna gången fick de lära sig om rönnbärsträden, sniffa på skvattram, lära sig vad renar äter och även om Odon bäret som ser ut som blåbär. 
Det är otroligt viktigt att de lär sig om naturen för jag är övertygad om att inom en snar framtid så måste vi leva mer med naturen igen, som ett, så som det är tänkt att det ska vara. 
Mina små älsklingar, de skänker så mycket kärlek och glädje, min lilla Varg och min lilla Vittra <3 Alltid så ivriga till att lära sig om allt möjligt och det är så kul att följa deras utveckling för det går så fort fram, Varg är redan ikapp 5-6 åringarna i räkning och pussel som han älskar så mycket, även engelska är han en kämpe på. Vittra ligger långt före i utvecklingen både i sång, lekar och tal och det gör mig så glad att se och något jag kommer fortsätta sträva efter för aldrig ska de behöva följa andra i sin egna ålder om de är längre fram om jag ska undervisa dom hemma sen när det börjar bli dags för skola. 
Jag är så tacksam för dessa två små troll, de är verkligen mitt liv och jag kommer göra allt jag kan för att de ska få det så bra som möjligt i livet, tänk vad mycket man förändras när man får barn och man inser rätt snabbt vad som är viktigt och vad som inte spelar någon roll längre.