Follow

Ulvdottir

Spindelnätens tid
Nu är det verkligen spindelnätens tid, jag ser spindelnät som helt otrolig konst ute i skogen, tänkt att en så liten varelse som spindel kan göra såna enastående verk, det är helt insane faktiskt. 
Jag skulle gått ut och fotat idag men när klockan ringde 3:30 så hörde jag inte den, antar min kropp totalt har sagt ifrån när det kommer till min sömnbrist. Så nu sitter jag här istället och hade tänkt att jobba med mina bilder men min dator strejkar istället så jag försöker klura ut vad det är för fel. 
Men jag får lov att säga att vara 2 barns mor med ett brinnande intresse för naturfotografi är riktigt tufft, jag sover sällan mer än 6 timmar per natt, vanligtvis kommer ju någon av barnen in i sovrummet under natten också och vardagar då är det dagis som gäller, hade jag haft en bil så hade jag självklart kunnat kliva upp ett gäng timmar tidigare än de andra och fotat i morgon ljuset men nu har jag inte bil så då återstår bara lördagar och söndagar vilket i sin tur betyder att de ända fria stunderna utan barnen så kliver jag upp vid halv 4 - 4 för att ta mig iväg. 
Antar min kropp börjar säga ifrån, jag brukar sällan lyssna till alla varningssignaler i min kropp om att ta det lugnt, från det att jag vaknar på morgonen så är det fullt ös fram tills barnen sover, om jag orkar efter att de har somnat så sätter jag mig och redigerar det jag inte har hunnit med. 
Jag gillar att ha saker att göra hela tiden men ibland önskar jag att dagarna var längre så man kunde hinna med mer, jag blir väldigt lätt stressad och all stress jag har haft de senaste månaderna har påverkat mig otroligt mycket, mitt minne är helt åt he'vete, koncentrationen är väldigt jobbig vilket resulterar i att jag helst sitter och redigerar för då pysslar jag och arbetar kreativt men jag har ju självklart annat som ska göras också. Men det kommer en vinter snart när det mörknar riktigt tidigt och då man bara kan arbeta inne med annat pyssel så jag låter det vänta tills det är dags. 
Men nu börjar ju min fototid, höst och vinter är mina absoluta favorit årstider att fota på, det är ren och skär kärlek för mig, dimman, spindelnäten, färgerna, morgnarna, kvällarna, mörkret som träder in, snön som kommer, frost, ja allt som jag älskar men detta året kommer jag också att jobba i höst och vinter så jag räknar med massiv panikångest för min del, att lyckas kombinera alla tre, mamma, jobba, fota, vi får se hur jag löser allt men jag är lite småsvettig av bara tanken plus att jag måste finna tid till att träna min rygg. Fördelen med jobbet är att det är individuellt och arbetar utefter vad jag vill med mitt liv, de vet redan om mina ryggproblem och ser vikten i att jag blir frisk i ryggen, cheferna känner redan till mitt fotande och älskar mina bilder och de arbetar med naturvård och vem känner till vandringsleder så som jag? hehe jag har planer minsann även för det jobbet för jag vet som behövs göras på en hel del leder så om jag kan få jobba i skogen så är jag supernöjd. Allt jag vill ha i ett. 
Nu blev det massa skriverier här, men det är en sån morgon när tankar flyger åt alla håll och kanter :) 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress