Follow

Ulvdottir

Skogens drottning- Före och efter
Jag tänkte vi kunde ta en före och efter bild idag och jag tänkte att vi tar en av mina favoriter som jag har gjort som heter Skogens drottning. 
Denna bilden var inte alls planerad, jag var ute och fotade för ett samarbete och tänkte bara att jag kan ta en serie tagning där jag går och se vad man kan skapa utav det sen. 
Den råa obehandlade bilden ser ju inte alls kul ut i mina ögonen, en tidig vårdag, det var fortfarande kallt ute men ibland får man ge lite för att få.
Helt ärligt så hade jag ingen plan alls bakom vad jag skulle göra med bilden utan det var en sån där gång då man bara lekte lite framför kameran innan det var dags att gå hem igen. 
Väl hemma gjorde som alltid, jag gick igenom bilderna valde ut bilden ovan som den jag ville arbeta med och då vips så kom idén som ett brev på posten, jag ville skapa en riktigt mörk bild med rök, fåglar, attityden jag hade på bilden kändes mäktig och den vita klänningen som ett oskuldsfull kvinna i skogen och där ett Skogsrå, skogens drottning, varken ond eller god. 
Efter några timmar i photoshop var jag klar och jag absolut älskar denna bilden, jag älskar mörkret i den, den mörka råa skogen, röken som ger mystik, fåglar som flyger upp bakom drottningen, den vita klänningen som symbol för det oskuldsfulla och attityden som att  ingen kommer krossa henne. 
Jag får ofta frågan hur jag skapar träden så som jag gör och det är inget annat än motion blurr i photoshop, sen lägger jag en svart lager mask och målar i med vitt där jag vill ha effekten. I våras hade jag pippi på motion blurr men jag tycker det blir riktigt effektfullt för det händer så mycket i bilden.
Det är exakt såhär det kan gå till för mig ibland när jag inte har en enda aning om vad jag vill skapa, varför jag tog bilden men i slutändan kan det bli riktigt bra, i alla fall i min mening och det är alltid en själv som ska vara stolt över ens arbete <3

 
Anonym

Hejsan,
Supersnygg bild! Vi ska till att arrangera ett lopp i ”bygda” och denna bild hade passat riktigt bra att använda när vi lägger it info om loppet på instagram och FB. Loppet ska heta ”Siriloppet” och Siri var en kvinna på 1300-talet gick vilse i skogen men hittade till slut hem med hjälp av kyrkklockans klang.
Kan vi möjligtvis få använda denna bild? Vore jättesnällt i så fall.
Med vänlig hälsning,//Calle Magnusson Torsby Löparklubb

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress