Follow

Ulvdottir

Det bara small till
Vi sitter här hela högen och snörvlar i takt idag, det bara small till denna förkylningen. Vantligtvis så brukar det drabba en och sedan ta en i taget så går det runt i jobbig snörvlig cirkel men idag vaknade vi och alla har ont i halsen och känner sig aningen mör i kropp och knopp. 
Men vi har badat och duschat medans pappa var på jobbet, snörvlat och kollat på Masha och Björnen och varvat att rensa ur garderober och lekt i lekrummet. 
Lekrummet ser Varg som sitt eget, kanske för att han fått alla leksaker och nu är lillasyster redo att börja leka mer intensivt med leksaker och då tar hon ju självklart det som Varg leker med. Men oftast måste man leka medlare mellan dessa små troll när de ska leka för Vittra förstår inte riktigt att man inte bara kan ta vad som helst och Varg förstår inte att Vittra inte förstår så man får vara extra pedagogisk i dessa ögonblick. 
Det är oftast som mest problematiskt när Varg ska leka med tåget och rälsen för Vittra vill springa runt med rälsen och så fort Varg har byggt en liten bit på den så kommer Vittra och drar loss det och då blir det ju livat av det minsann. 
Idag fick vi lösa det med att sätta oss alla i soffan och mamma läste ur trollboken istället för Varg ville inte alls höra på vad mamma sa att man får bygga med rälsen när Vittra sover eller låta Vittra ha några bitar som hon kan leka runt med. Så vi avslutade leken och satte oss med trollboken så fick de lyssna till saga istället. 
Ungars yogastil när de leker :) Vittra har den härligaste stilen ibland när hon leker, ibland förstår man inte alls vad det är hon försöker göra, som igår klättrade hon mellan en pinne under bordet istället för att bara gå runt så klättrade hon igenom och så höll hon på en stund, fram och tillbaka, men det är bra motorikträning i alla fall :) 
Hon utvecklas väldigt snabbt nu och säger mamma, pappa, nämen, va e de, oj, hon ylar och klappar händer när hon gjort något bra. 
Varg likaså, han pratar jättebra och nu säger han även, black, blue, yellow, orange och sjunger en hel del på engelska. Det svenska språket har han inga problem med alls, ibland blir man nästan skrämd för han talar så vuxet, men vi har aldrig pratat bebisspråk med barnen och jag tror att mycket har med det att göra. Men häromdagen ville han se någon på tv och han sa till pappa "sätt kaninjäveln och räven", man ska inte skratta men man kan inte låta bli, det blev så komiskt och till och med farmor och farfar skrattade. Jag vet att svordommarna är mitt fel, jag svär som en jag vet inte vad, så det har han antagligen lärt sig ifrån mig. 
Vittra vilar nu och jag sitter och planerar foto som ska upp på printler, planerar inför morgondagens fotografering till samarbete, sjuk har jag som sagt ingen tid för, bilder måste vara inne senast måndag och jag har ingen aning om hur jag ska matcha kläderna eller vart jag ska fota. Måste även kolla väderkartan och planera utefter den. 
De som tror att det bara är att gå ut och knäppa av ett par bilder de har fel, det måste planeras och sen hållas en del tummar att det blir bra, för det kan ju gå åt pipsvängen ändå ;) 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress