Follow

Ulvdottir

Arbeta gratis
En frihets känsla har infinnit sig i min kropp idag när jag gick upp, tog en slurk kaffe och startade igång mejlen för att svara ett företag jag har ett samarbete med, eller hade kanske man ska säga. 
Länge har jag känt att mitt arbete för dom bara har gynnat dom av min lilla lediga tid jag har, visst jag har fått kläder men jag är ingen modeprinsessa och bryr mig väldigt lite i kläder, jag köper sällan kläder till mig eller något till mig själv för att vara mer regelrätt för jag skäms av att ta pengar som ska gynna hela familjen för att köpa något som jag vill ha. Känslan av att ha är ju bara en känsla som tynar bort och försvinner efter ett tag. 
Men idag kände jag bara att NEJ. Nej jag kan inte lägga en massa timmar att modella och fota, redigera, leta magiska platser, gå upp tidigt för att inte få ut något av mitt arbete och blir de inte nöjda är det bara att traska ut igen. 
Varför ska jag jobba gratis om dom anser att jag är så fruktansvärt bra och tar så fina bilder, jag är kundernas favorit och jag har ökat deras försäljning men vad tjänar jag på det? Inget alls. 
Någonstans måste jag se mig själv som värdefull, att det jag gör är värdefullt. Jag har absolut inget emot att hjälpa små företag som skapar för hand att nå ut med sina produkter men stora företag som tjänar multum där svider det lite för mig att kunna le och vinka *pingvinerna i madagaskar dyker ironiskt upp* "Bara le och vinka pojkar, le och vinka"
Dom äger rättigheterna för bilderna jag tar och jag måste tagga dom varje gång jag bär deras kläder och jag tjänar inget på detta förutom en små irritation inom mig så idag så kom dagen då jag skickade iväg det där mejlet att jag kan inte arbeta gratis längre, men jag kände mig så elak när jag skrev det fast rätt ska ju vara rätt enligt mig. 
Nu är jag väldigt blyg tror jag, eller kanske inte blyg men väldigt självkritisk och jag har svårt att skriva positivt om mig själv eller nå ut till företag eller nya människor för jag vet inte vad jag ska säga för jag anser inte att jag är en speciellt intressant person. Det är ju något jag måste jobba på själv för att kunna arbeta med det jag vill göra. Men nu är det slut med gratis arbete, min "fritid" är viktigt för mig att kunna skapa mina egna foton och marknadsföra mig själv, inte för att få det att gå bättre för ett stort företag som vill tjäna pengar. Min utrustning är inte gratis och jag måste kunna förbättra min utrustning och köpa till sånt som skulle göra mina foton ännu bättre och för det behövs en inkomst, vi får se vad dom svarar men jag har en känsla av att de förväntar sig att alla som modellar för dom ska göra det gratis, nu är jag enda modellen som tar mina bilder själv och som är passionerad för foton, eller självutnämnd fotograf kanske man kanske man kan säga?
Jag ser mig som fotograf i alla fall. 
Nej nu blev det mycket babbel här känner jag, men jag känner mig nöjd, dags att ta fram styrkan och sätta lite mer värde på sig själv :) 
invoria.blogg.se

Klart att du inte ska arbeta gratis! ❤❤

Svar: Många företag tyckr ju dock så, men då får de hitta folk som trivs med det :)
Ulvdottir

lars

Så klart du inte ska jobba gratis. Med den talangen

Svar: Tackar så mycket :)
Ulvdottir

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress