Follow

Ulvdottir

Vargbergets naturreservat
Vargberget ligger 15,3 km från Skinnskatteberg och ligger i mitt i bergslagens största vildmark Malingsbo-kloten och är ett relativt nybildat naturreservat med spännande terräng från höga klippblock/branta bergväggar till trolska skogspartier med gammal skog, branta slänter och mossrik mark. 
Det finns så mycket magiska ställen att titta på kring Vargberget och på Vargberget går och bruksleden som jag kommer skriva mer om i takt med mitt arbete med bruksleden. 
Vid Örtjärnen på vargberget finns det många fins vindskydd och eldstäder där man kan sitta i tystnaden och bara mysa, du kan också välja att vandra längs med bruksleden till Malingsbo, eller V. Skälsjön och även till ett lite ställe som kallas för matkullen. 
Här uppe kan du upptäcka hur mycket du vill och gamelskogen bjuder minsann till med alla möjliga mossar och lavar, rikt med matsvamp och bär och total tystnad. 
När jag besöker Vargberget som jag ofta gör så hittar jag alltid nya områden som gör att hela jag blir som ett barn på julafton, jag älskar de branta sidorna och mystiken som är till de mer svårare partierna där man praktiskt taget från klättra fram för att ta sig vidare ut på stigen. 
Det här är mitt absoluta favoritställe som tål att besökas många många gånger när man befinner sig här i trakterna för miljön är så ofantligt skiftande och vacker och det är inte svårt att se djur som befinner sig i området. 
Och sjön och små tjärnen, jag säger bara wow, jag älskar härliga utsikter, född och uppvuxen på ett berg med utsikt över hela vätter så kan jag inte leva utan att få blicka ut över vatten och mötas av skog som är överallt, solnedgångarna på Vargberget är alltid magiska.
För att hitta till vargberget från Skinnskatteberg så åk väg 233 norrut från Skinnskatteberg och över väg 68. Tag höger vid Baggbron och följ Storsjöns norra strand. Efter cirka två kilometer tag vänster vid skylt Vargberget 4km  till vändplanen vid Örtjärnen, där reservatets parkeringsplats ligger.
 

Koordinater

WGS84 DD (LAT, LONG)
59.92891, 15.62981
WGS84 DMS (LAT, LONG)
N 59° 55' 44.07", E 15° 37' 47.33"


Jag kommer att posta bit för bit om Vargberget ju mer jag är där och arbetar med bruksleden så mer information kommer att komma och då kommer jag även hänvisa till detta inlägget. 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress