Follow

Ulvdottir

Vilken konstig dag
Det har varit en så konstig dag idag, vädermässigt har det varit superskumt på morgonen. Började med att det blixtrade och åskade i morse, det var helt svart ute och vi satt och drack morgonkaffe och jag tyckte det mullrade konstigt, gubben trodde det var en lastbil som åkte förbi men nej det var ett för konstigt ljud för en lastbil och strax efter det så mullrade det igen och sen dundrade hej vilt så att rutorna vibrerade. 
Nåja lastade in barnen i bilen och åkte till dagis med dom och sedan vidare till jobbet men det tycktes aldrig riktigt ljusna, vilket vi reagerade på och sen har ljuset skiftat hela dagen. 
Väl på jobbet spanade jag in kontoret jag ska ha sen och efter det så åkte vi ut i skogen till One day walk som är en vandringsled som ligger vid Vargberget och så gick vi en kort sträcka där för att se vad som behöver göras. 
Inne i skogen så drog dimman in och det blev mörkt igen, tror inte jag har varit med om så många skiftningar i ljus innan som idag och jag ångrar verkligen att jag inte tog med mig kameran idag, vilken häftig dimma och riktigt djup blå färg på dimman, såg så häftigt ut när den drog in över skogen <3 
Älskar ju det mystiska som naturen kan ge, det är så häftigt och så mäktigt och speciellt när man är på Vargberget som redan i sig är otroligt vackert och trolskt, jag har så mycket att visa er sen :) 
Magi från skogen
Från min söndags morgon i skogen, den må ha börjat väldigt grå och jag hade ingen aning om vart jag skulle färdas denna morgon men när solen dök upp tog den med sig magin och jag hittade ett magiskt ställe där jag aldrig hade varit förut. 
Jag bara ställde bilen längs med grusvägen och hoppade in i skogen med min kamera men jag tog inte så mycket bilder utan var mest bara ett med naturen, sådär som man måste vara ibland. 
Jag njöt av min nya jacka i polarfleece som jag har arbetat med ett litet tag. Skulle ni vilja ha en kategori med sömnad där jag kan dela med mig av sånt jag syr eller räcker det såhär? 
Känslan av att bära något som man själv har skapat <3 Jag älskar att skapa eget, jag är en väldigt simpel kvinna både vad gäller kläder och smycken och skapar helst mitt egna eller köper från andra som hantverkar annars så är H&M basic flitigt hos mig. Ju simplare desto bättre och jag är likadan med smycken, ett järnsmycke eller träsmycke är det vackraste jag vet, sen kan jag vika av lite ibland och drömmen vore ju ett halssmycke från Gotland, Gotlandskristaller, ett halsband som bars under vikingatiden som jag är totalt kär i. 
Trollskogar och trollskogar, vad skulle jag göra utan er? 
Jag frågade karl vilket som var hans träd om han fick välja vilket han ville och han sa Ek, vilket är erat? Har ni något träd som tilltalar er mer än andra? 
Mitt är i alla fall gran, jag älskar gran, variationen av granar som finns, den absoluta trollskogen de skapar, den silvergrå stammen till de gröna barren, så underbart. 
Hittade en sjö som jag spenderade större delen av min skogstid vi och solen låg på man kunde riktigt sitta där och njuta av höstsolen. Hittade också gamla båtar som legat där länge länge utan att någon har brytt sig i dom, det är en viss skönhet över dom där de ligger med alla minnen om människor som en gång i tiden har brukat dom för att fiska eller bara ta en tur på sjön. 
Röda jordens vandringsled
Röda jorden, en magiskt vacker plats med trollskog så långt ögat kan nå. 
Röda jorden har fått sitt namn just ifrån jorden som är rikligt roströd pga järnoxider i marken, denna platsen är också Bergslagens äldsta plats för järnframställning och enligt C14 datering började dom framställa järn här redan 400-f.kr och höll på fram tills kristi födelse. 
När man har parkerat bilen vid parkeringen så följer man pilen där det står röda jorden och vandrar in till platsen för framställning av järn, vidare där inne kan man följa röda markeringar som är vandringsleden som sträcker sig ca 2 km och man går igenom mossig blöt mark. 
När solen skiner lyser hela skogen upp i ett otroligt magiskt sken som man bara älskar, doften och tystnaden är underbar. 
Vissa platser kräver lite teknik att ta sig fram på och många plank ligger ute som man kan gå på där det är för blött helt enkelt. 
Vi arbetar fortfarande med vandringsleden där inne och mer skyltar kommer att komma upp och övergången vid bäverdammen kommer att fixas till, det är just vid bäverdammen det kan krävas lite finess för att ta sig över men det ligger plank där ute också. 
Röda jorden är en riktigt fin plats och ett av mina tillhåll när jag först flyttade upp hit då karln gick utbildning en bit ifrån röda jorden. 
Det finns många små tjärn i området och Geologislingan går där också.
Det är ett stort område och själva röda jorden med vandringsled är bara en liten del. Du har också Forsåns naturreservat när man precis svänger in på vägen till röda jorden och en liten bit längre in sitter skyltar till olika tjärn som är värda ett besök och en liten bit till så kan man följa geologislingan om man är intresserad av det. 


LATITUD: 59.78008 LONGITUD: 15.51808