Follow

Ulvdottir

Rannsaka sig själv och gå tillbaka till grunden av lycka
Ett längre tag nu har jag varit så olycklig, nedstämd, ledsen och extremt trött, trött på sociala medier, trött på hetsen att lyckas och trött på att man missar merparten av sitt liv för att hinna att uppdatera ens sidor och i helgen så slog det mig efter mycket rannsakan att jag saknar den jag var för 3½ år sedan, när skogen, hantverk och mina katter betydde allt. 
När jag knappt satt vid varken dator eller tele för jag hade precis startat min instagram och var inte speciellt engagerad i det. När jag hade tid till att sitta ner och göra smycken i trä, utvecklas, bara vara mig i skogen så kommer en stor förändring att ske för att hitta mig själv igen. 
Jag har ett längre tag funderat över detta men nu kommer det slå in, nu kommer det att bli en förändring och jag är redo för den, jag är redo att lära ut och kunna utvecklas tillsammans med de som betyder något och jag är redo att släppa taget. 
Släppa taget och ta steget ut i det okända tillbaka till mig själv, tillbaka till den jag är i grunden. 
Vem är då denna människan och vad vill denna människan med sitt liv? 
Jo det ska jag berätta. 
Jag vill helt enkelt spendera mindre tid att förbereda blogginlägg med bilder och allt som kommer till det, jag vill spendera mindre tid i sociala medier så jag har beslutat mig för att jag kommer enbart att blogga när jag känner för det, så inte alls varje dag. 
Jag kommer ta bort alla mina andra kanaler förutom instagram för instagram funkar bäst för mig att dela med mig av mina bilder och det tar minst tid. 
Jag kommer börja sakta men säkert att ta upp mina hantverk igen, det har jag saknar så otroligt mycket och fram tills jag har en verkstad så kommer jag sitta hemma och tillverka mindre smycken och så vidare i hednisk stil. I och med detta kommer jag även lära min pojkvän hur man gör för han har velat lära sig ett tag och jag kommer fokusera på att utveckla mitt skapande men självklart kommer jag ju fortfarande att fota men det delar jag via instagram så är man instresserad av att följa mina bilder och det jag gör så råder jag er att följa min instagram @ulvdottir. 
Detta känns så skönt för mig, det är som en sten som lättar från mitt bröst för just nu handlar det om att gå tillbaka och göra det som gör en genuint lycklig och lägga min tid där. 
Sociala medier kan verka som en drog ibland och jag antar att jag blev beroende under tid jag har gått hemma och varit mammaledig men nu vill jag inte mer, det tar emot något fruktansvärt när jag måste spendera all denna tid för att rediga bilder jag inte ens igentligen gillar bara för att fylla upp ett blogginlägg. 
Jag delar lite då och då, kanske trillar in någon gång i veckan och delar med mig om något men vi får se hur ofta jag skriver eller om det bara dör ut i sanden. 
Jag hoppas ni förstår och att ni väljer att följa mig på insta och min instagram kommer bli mer personlig och inte lika kylig som jag kan tycka att den är ibland. 

Arbete i lappland
Västmanland har sitt egna lilla Lappland, ligger mellan Gunnilbo och Skinnskatteberg och där har vi varit med jobbet idag för att försöka klura ut hur vi ska lyckas få in ett vindskydd 2,5 km in i myrmarken. 
Det kommer att bli knepigt men vi ska se om vi kan köra över myren när det har fryst tillräckligt för att kunna frakta ut ett vindskydd. 
Eftersom det är ett naturreservat så får vi ju inte åka för mycket där inne med fyrhjulingen för det får inte bli några skador på naturen så det gäller att planera allt i förväg och se om man kan finna alternativa smidiga vägar ut dit men hur man än vänder och vrider på det så kommer det bli väldigt intressant. 
Men jag tror att det kommer bli så mysigt där ute med vindskydd och grillplats för det är verkligen orörd vildmark och det är så lugnt och så fridfullt. 
Jag har gått igenom en karta också över området för att se om det finns någon alternativ väg in, hittade en stig som är utmarkerad på karta så ska kolla om den stigen funkar nästa vecka och sen får vi börja planera hur vindskyddet ska se ut och efter det är det bara att vänta till vintern har kommit tillbaka. 

Vind och tungt snöfall
Igår var en helt magisk förmiddag och eftermiddag, först rullade dimma in och gjorde träden helt vita av frost och sedan kom ett kraftigt snöfall. 
Jag var så ivrig till att få gå ifrån jobbet för att fota för hur det än är så har jag inte haft tid att fota varken första snön eller andra utan det blev tredje gången gillt och jag åkte ut och fotade uppe på vargberget för vi visste att värmen skulle komma tillbaka så det kanske bara skulle vara denna chansen. 
Älskar att fota i tungt snöfall, det blir så otroligt vackert och skiftande och jag som älskar snö, jag var i valhall när jag befann mig uppe på vargberget och jag kulade ut min lycka där uppe så det ekade runt i alla små sjöar som ligger där uppe <3 
Det är total lycka för mig att få vara ute i snön, det är så vackert och så härligt att känna snöflingorna landa på ens ansikte. 
Dessvärre när ja vaknade idag så var all snö borta :( Jag hoppas den riktiga kylan kommer snart och stannar fram tills april i alla fall <3