Follow

Ulvdottir

En dålig dag men nu känns det bättre
Merparten av dagen har varit jobbig och stressig, min stressnivå verkar sjunka som Titanic men det känns betydligt mycket bättre nu när kvällningen har kommit. 
Det blev Västerås idag istället och jag inhandlade det jag behövde eller snarare det jag hade råd med till en fotosession jag ska ha Fre-Lör med en fotograf från Stockholm. Behövde lite smått men resten får vänta. 
Såg en så otroligt snygg klänning på Kappahl, jag faller aldrig för moderna kläder men den tog mig med storm men den fick hänga kvar för jag behövde ju handla mat och mat går före sina lustar :p Men ack att jag skulle vilja ha den i min garderob, den fanns dock inte online så kan inte visa den men den va verkligen snygg och i en färg jag aldrig har haft på mig tror jag.
Jag köpte en bok i alla fall för det tyckte jag att jag behövde en som kan underlätta och minimera mina utgifter, den heter i alla fall Vildvuxet- mat och huskurer från naturen, jag har en liknande fast inte med recept i som jag fick av min mormor som heter Örtmedicin och växtmagi :) Det är så intressant och kul läsning för du kan göra det mesta med hjälp av naturen. 
Naturen vi lever i ger ju oss exakt det vi behöver, allt från fröer, rötter, kött, bär, nötter, medicin, ja ni förstår vart jag vill komma. Man behöver ju inte spendera enorma summor för vi har ju faktiskt allemansrätten, det fick dock vissa undantag så som att plocka granskott som jag nyligen plockade, då måste man fråga markägaren först. 
Men vi kan komma så långt med bara hjälp av naturen och det behöver ju inte vara speciellt svårt. Man kan t ex göra mjöl av innerbarken på tall ;) Göra mjöd och allt möjligt. Jag planerar just nu att göra lite saft nästa vecka av Syrén så har köpt in lite citronsyra så att jag kan kirra det nästa vecka, bara gå ut och plocka lite syrén och börja blanda. 
Vad jag dock saknar är den tid som behövs att kunna gå ut och bara skörda det jag behöver men man får väl ta en sak i taget. 
 
Nu ligger mina kottar och sussar sött :) och i morgon är det dagis för Varg och min vanliga lilla promenad.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress