Follow

Ulvdottir

Emådalens vikingamarknad
Vilken dag det var i lördags :) Var på plats innan marknaden öppnade med min familj och det var så otroligt varmt i Vetlanda. 
Men dessa kistor :O Ge mig, vilket otroligt fint arbete, jag får sån lust att börja att bygga så det finns inte ord för det men skulle behöva ett ställe att vara på då.
Jag och Vittra följde med sago Gråe upp till hans kulle för att lyssna till saga och bara prata lite. Gråe berättar sagor för små och stora och han gör det riktigt bra också :) Så är ni på en marknad och Gråe är där så sätt er ner och lyssna till hans sagor om våra gudar. 
Så mysigt, någon gång ska jag ha mig ett vikingatida tält där jag kan bo hela somrarna och grilla över öppen eld, vilket fantastikt liv.
Vittra ville hänga lite med morfar och extra mormor medans Varg charmade hela publiken medan vi vuxna lyssnade till arkeologen Carl Mikael Bengtsson om vikingar i Sydarmerika, riktigt intressant faktiskt. 
Efter ett tag var jag måttligt trött i fötterna, pendlade mellan att gå barfota och i tråkiga flipflops för jag äger inga skor :( men det får bli att skaffa snart känner jag, värmen höll på att ta död på mig och det blev inte bättre av att jag skulle fota när Varg skulle klappa oxe och för alla som känner mig så avskyr jag kor så att kliva intill en Oxe med en mankhöjd på 1.90 var inte alls roligt och han blängde på mig något makalöst, men jag fick några bilder jag får visa vid ett annat tillfälle.
Dessa skönheter fick jag av familjen i tidig födelsedagspresent och vad glad jag är :) De är så fina och äntligen har jag ett par bröstbucklor till mina hängselkjolar :) Helt klart bästa födelsedags presenten. 
Och vår Jarl dog, det nalkades vikingatida begrav och det är något man inte ser varje dag.
Men i alla sorg så skulle Jarlen bäras ut och läggas i båten.
Det var en så bra dag men jag har lärt mig att jag får inte glömma bort att dricka vatten för ack så seg jag var i huvudet på kvällen, men kom hem med fynd av björksav, glaspärlor och ett Freja hänge och självklart mina bucklor:) 
Dröm tältet <3
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress