Follow

Ulvdottir

Arbeta utan att tjäna något
Vårens magiska sken finns nu på printler.se att köpa i olika storlekar, som fotoposter eller limited fototavla, ni hittar den HÄR
Jag hade tänkt att prata lite om det här med att arbeta utan att få något betalt och vilken otrolig stress det kan medföra i ens liv. 
Jag är småbarns mamma och otroligt driven till att i framtiden kunna arbeta 100% på mina foton, min konst och det som jag är passionerad över. 
Eftersom jag vill arbeta med att fota och konkurrensen är stenhård för det finns så otroligt många fantastiska fotografer där ute, så innebär det att innan jag ens kan uppnå mina drömmar så måste jag arbeta stenhårt på att synas, visa mina verk, fortsätta fota och göra det jag älskar. 
Det innebär också att jag spenderar flera flera timmar varje vecka med att arbeta med att först hitta något att fota, jag har ju ingen bil utan måste gå överallt så jag spenderar enorm tid med att knalla runt för att finna något som kan ge en wow känsla, nu finns det inte speciellt mycket här som ger mig en wow känsla och då fotar jag det inte heller, men jag måste samtidigt reka om man kan säga så, planera utefter väder och vind, vilken tid på dygnet som ger bäst ljus och analysera hur ljuset faller på varje plats eftersom jag enbart fotar med hjälp av naturligt ljus. Så efter några timmar för att fånga "den där bilden" så ska jag knalla hem, sätta mig vid datorn och spendera ytterliggare ett x antal timmar för att sortera, redigera, döpa, dela i mina sociala medier och sprida sprida sprida mina bilder. 
Hur mycket tid jag spenderar vid varje foto beror på vad jag vill skapa i bilden, jag arbetar med väldigt mörka foton och min nich inom foto är åt det mörkare hållet med mycket färg, det är det jag gillar och det jag vill fortsätta med. 
Så jag arbetar tro mig, många runt omkring mig skulle dock bara kalla mig mammaledig/arbetslös pga att jag inte drar in en månadssumma men allt arbete jag gör för att nå mina slutliga mål är enormt, det är sånt som är en del av mitt liv och tro mig det är inte enkelt. Jag har mina barn varje dag vilket ger mig ett väldigt litet fönster för att kunna klämma in en hel dag på ca 4-5 timmar på kvällarna. 
Det bidrar självklart till en stress som heter duga men jag försöker fixa det endå för jag kommer aldrig vara nöjd om jag inte gjorde allt som står i min makt för att lyckas. Vi lever inte för att göra andra nöjda, vi lever för oss och för våra drömmar och jag vet vad jag vill i mitt liv och vart jag vill komma och då finns det ingen ursäkt som är bra nog för att inte arbeta åt det hållet. 
Jag vet inte om jag någonsin kommer att lyckas med det men jag skulle inte kunna sova om nätterna om jag inte ens försökte. Vissa saker har jag uppnått, jag har varit i musikvideo, jag är en del av Influencers of Sweden och jag hoppas att inom kort kunna vara en större del inom det, jag har även varit en av 10 finalister till årets trädfotograf och jag har underbara följare som bara ger mig fina kommentarer och det är jag evigt tacksam över. 
Men det som är mest jobbigt är att människor dömmer ut mig som att jag inte gör någonting med mitt liv, det är så tråkigt att en del av er inte kan se allt som jag faktiskt gör, för mina foton tar inte sig själva, dom redigerar sig inte själva och dom marknadsför sig inte själva och många gånger när jag får kommentarer från människor som ska stå mig nära som säger att "du kommer aldrig lyckas" m.m det sårar mig, det är min dröm och jag arbetar mer än många andra "arbetslösa" gör. 
Jag har två barn som jag tar hand om, jag tränar aktivt för att försöka bli frisk i min rygg, jag har ingen backup där jag bor som kan hjälpa mig om det behövs och jag är enveten som själve jaa ni fattar så jag kommer aldrig ge mig men många gånger av dumma kommentarer från närstående så får jag lusten att ge upp, att lämna allt, att bara låta det vara, men det går några timmar och sen är jag på spåret igen. 
Det är enda sättet att nå sina mål, att ständigt arbeta framåt, du kanske inte tjänar något i form av pengar men tillslut så kanske du kan leva helt och fullt ut på det tack vare att du har arbetat hårt för det :) 
Förstår ni vad jag menar eller snurrade jag till det nu? ;)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress