Follow

Ulvdottir

En dålig dag men nu känns det bättre
Merparten av dagen har varit jobbig och stressig, min stressnivå verkar sjunka som Titanic men det känns betydligt mycket bättre nu när kvällningen har kommit. 
Det blev Västerås idag istället och jag inhandlade det jag behövde eller snarare det jag hade råd med till en fotosession jag ska ha Fre-Lör med en fotograf från Stockholm. Behövde lite smått men resten får vänta. 
Såg en så otroligt snygg klänning på Kappahl, jag faller aldrig för moderna kläder men den tog mig med storm men den fick hänga kvar för jag behövde ju handla mat och mat går före sina lustar :p Men ack att jag skulle vilja ha den i min garderob, den fanns dock inte online så kan inte visa den men den va verkligen snygg och i en färg jag aldrig har haft på mig tror jag.
Jag köpte en bok i alla fall för det tyckte jag att jag behövde en som kan underlätta och minimera mina utgifter, den heter i alla fall Vildvuxet- mat och huskurer från naturen, jag har en liknande fast inte med recept i som jag fick av min mormor som heter Örtmedicin och växtmagi :) Det är så intressant och kul läsning för du kan göra det mesta med hjälp av naturen. 
Naturen vi lever i ger ju oss exakt det vi behöver, allt från fröer, rötter, kött, bär, nötter, medicin, ja ni förstår vart jag vill komma. Man behöver ju inte spendera enorma summor för vi har ju faktiskt allemansrätten, det fick dock vissa undantag så som att plocka granskott som jag nyligen plockade, då måste man fråga markägaren först. 
Men vi kan komma så långt med bara hjälp av naturen och det behöver ju inte vara speciellt svårt. Man kan t ex göra mjöl av innerbarken på tall ;) Göra mjöd och allt möjligt. Jag planerar just nu att göra lite saft nästa vecka av Syrén så har köpt in lite citronsyra så att jag kan kirra det nästa vecka, bara gå ut och plocka lite syrén och börja blanda. 
Vad jag dock saknar är den tid som behövs att kunna gå ut och bara skörda det jag behöver men man får väl ta en sak i taget. 
 
Nu ligger mina kottar och sussar sött :) och i morgon är det dagis för Varg och min vanliga lilla promenad.
Arbeta utan att tjäna något
Vårens magiska sken finns nu på printler.se att köpa i olika storlekar, som fotoposter eller limited fototavla, ni hittar den HÄR
Jag hade tänkt att prata lite om det här med att arbeta utan att få något betalt och vilken otrolig stress det kan medföra i ens liv. 
Jag är småbarns mamma och otroligt driven till att i framtiden kunna arbeta 100% på mina foton, min konst och det som jag är passionerad över. 
Eftersom jag vill arbeta med att fota och konkurrensen är stenhård för det finns så otroligt många fantastiska fotografer där ute, så innebär det att innan jag ens kan uppnå mina drömmar så måste jag arbeta stenhårt på att synas, visa mina verk, fortsätta fota och göra det jag älskar. 
Det innebär också att jag spenderar flera flera timmar varje vecka med att arbeta med att först hitta något att fota, jag har ju ingen bil utan måste gå överallt så jag spenderar enorm tid med att knalla runt för att finna något som kan ge en wow känsla, nu finns det inte speciellt mycket här som ger mig en wow känsla och då fotar jag det inte heller, men jag måste samtidigt reka om man kan säga så, planera utefter väder och vind, vilken tid på dygnet som ger bäst ljus och analysera hur ljuset faller på varje plats eftersom jag enbart fotar med hjälp av naturligt ljus. Så efter några timmar för att fånga "den där bilden" så ska jag knalla hem, sätta mig vid datorn och spendera ytterliggare ett x antal timmar för att sortera, redigera, döpa, dela i mina sociala medier och sprida sprida sprida mina bilder. 
Hur mycket tid jag spenderar vid varje foto beror på vad jag vill skapa i bilden, jag arbetar med väldigt mörka foton och min nich inom foto är åt det mörkare hållet med mycket färg, det är det jag gillar och det jag vill fortsätta med. 
Så jag arbetar tro mig, många runt omkring mig skulle dock bara kalla mig mammaledig/arbetslös pga att jag inte drar in en månadssumma men allt arbete jag gör för att nå mina slutliga mål är enormt, det är sånt som är en del av mitt liv och tro mig det är inte enkelt. Jag har mina barn varje dag vilket ger mig ett väldigt litet fönster för att kunna klämma in en hel dag på ca 4-5 timmar på kvällarna. 
Det bidrar självklart till en stress som heter duga men jag försöker fixa det endå för jag kommer aldrig vara nöjd om jag inte gjorde allt som står i min makt för att lyckas. Vi lever inte för att göra andra nöjda, vi lever för oss och för våra drömmar och jag vet vad jag vill i mitt liv och vart jag vill komma och då finns det ingen ursäkt som är bra nog för att inte arbeta åt det hållet. 
Jag vet inte om jag någonsin kommer att lyckas med det men jag skulle inte kunna sova om nätterna om jag inte ens försökte. Vissa saker har jag uppnått, jag har varit i musikvideo, jag är en del av Influencers of Sweden och jag hoppas att inom kort kunna vara en större del inom det, jag har även varit en av 10 finalister till årets trädfotograf och jag har underbara följare som bara ger mig fina kommentarer och det är jag evigt tacksam över. 
Men det som är mest jobbigt är att människor dömmer ut mig som att jag inte gör någonting med mitt liv, det är så tråkigt att en del av er inte kan se allt som jag faktiskt gör, för mina foton tar inte sig själva, dom redigerar sig inte själva och dom marknadsför sig inte själva och många gånger när jag får kommentarer från människor som ska stå mig nära som säger att "du kommer aldrig lyckas" m.m det sårar mig, det är min dröm och jag arbetar mer än många andra "arbetslösa" gör. 
Jag har två barn som jag tar hand om, jag tränar aktivt för att försöka bli frisk i min rygg, jag har ingen backup där jag bor som kan hjälpa mig om det behövs och jag är enveten som själve jaa ni fattar så jag kommer aldrig ge mig men många gånger av dumma kommentarer från närstående så får jag lusten att ge upp, att lämna allt, att bara låta det vara, men det går några timmar och sen är jag på spåret igen. 
Det är enda sättet att nå sina mål, att ständigt arbeta framåt, du kanske inte tjänar något i form av pengar men tillslut så kanske du kan leva helt och fullt ut på det tack vare att du har arbetat hårt för det :) 
Förstår ni vad jag menar eller snurrade jag till det nu? ;)
Härlig dag med regn
Lillsessan sover efter att ha varit med och städat idag eller ja snarare puttat dammsugaren åt mamma. 
Vaknade av ringklockan på dörren i morse och det slog mig direkt att vad är klockan igentligen, jo men visst 8 och M skulle lämna Vittra, sprang upp och öppnade, slog på kaffe helt yrvaken och kvicknade till. Gick min 6 km promenad som jag inte har kunnat gå på ett tag, jag har inte alls haft tid till träning den senaste veckan vilken plågar mig en aning men får försöka köra så hårt jag kan denna veckan istället. 
Efter promenad kom regnet och sån härlig känsla efter denna varma vecka vi har haft så jag och sessan åt lite frukost och började städa och tvätta, det blev ju en sån dag så.
Men jag känner mig fruktansvärt seg idag men nåja det är väl så det är ibland. 
Har pratat med min hyresvärd och förhoppningsvis dyker han nu äntligen upp efter midsommar och gör om mitt badrum så att jag har ett helt golv, jag frågade om de kunde tapetsera om mina sovrum så jag slipper den blåa färgen i ena rummet och den brandgula i mitt sovrum och han undrade om han kunde måla om istället och ja det är väl betydligt mycket smidigare så då skulle han fixa det också :) Äntligen lite mer ljus i sovrummen :) 

Blir Västerås senare idag och fixa med lite grejer innan helgen men lika bra att få det gjort. Usch jag avskyr shoppingcenter men det är ju typ 5 månader sen jag var där så :p haha Tror jag överlever någon timme.