Follow

Sommarkvällar
Min kväll på Vargberget var helt underbar, minus alla knott och mygg som invaderade men hade med mig myggsprey annars hade jag nog inte överlevt. Knotten kom som ett brev på posten, det har varit lugnt i skogarna och på kvällarna ifrån dom men nu minsann, nu är dom här, detta är värsta perioden om året för mig, de dras till mig som en magnet, likaså myggen, vet inte varför men en del människor har ju problem med dessa små äckliga kryp. 
Hur som haver så åkte jag upp till Vargberget runt 20 tiden för att fota i golden hour och sedan fota solnedgången. 
Stannade till på vägen upp där det fanns lite utsikt, som jag har saknat att kunna stå på toppen av ett berg och blicka ut över dalen och skogen, det är ju det jag är uppväxt med och jag saknar det så otroligt mycket så jag stod där bara och kollade ut över allt, det är bland det mysigaste jag vet och känslan att man är helt ensam, så underbart. 
När jag hade tagit mig upp för den besvärliga stigen på Vargberget så beslöt jag mig för att avvika från stigen och fortsätta uppåt och jag blev inte alls missnöjd, att vandra på ställen jag aldrig varit är en underbar känsla som ger lycka till min själ, en sorts sinnesfrid. 
När jag är ute och vandrar så håller jag alltid koll på åt vilket håll jag har gått och vilket håll jag bör gå för att ta mig tillbaka, det ligger som ingrott i mig så att jag aldrig går vilse, min koppling till moder jord som ser till att jag inte glömmer bort, mina fötter färdas i den riktningen jag måste gå. 
Men vargberget, det är mitt favoritställe här uppe i Västmanland, skogen påminner så mycket om mitt hem och jag kommer alltid kalla småland för mitt hem för det är där jag har mitt blod, mina minnen, min familj, mina skogar <3 
Jag kan vara vart som helst i Sveriges avlånga land men jag kommer alltid finnas i Småland i mitt hjärta, så är det bara. 
Men vargberget, det är skönt att det är ett naturreservat nu så inte skogen försvinner där uppe för det är verkligen en speciell känsla att vandra där inne. Jag skulle må som bäst om jag fick fota vargarna där inne också för landskapet, oj oj oj, så vackert. Det finns ca 2-3 vargrevir i närheten av vargberget så någon gång måste de ju vandra där inne också :) 
Solnedgången vid sjön blev inte riktigt som jag hade planerat då det rullade in ett stort mörkt moln precis där jag hade slagit ner för att fota, men det är ju så det är ibland, man kan inte få allt man ber om men det var fortfarande en otroligt fin kväll vid sjön där uppe på toppen :) 

Nu ska jag dricka mitt kaffe medans jag lyssnar på native american musik, älskar, det finns sån känsla i deras musik för de behåller sin koppling och det är ju helt underbart :) 
Sen blir det skogen och träning i den mån min kropp klarar av just nu för det har varit en hel del bakslag kroppsligt ett tag nu som jag har gjort att jag inte kunnat träna, men tänkte jag skulle försöka mig på 5 km:aren nu på morgonen. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress