Follow

Vården i Sverige är ett skämt
Bild tagen för några dagar sedan i skogen i Färna, symboliken för mig är att kunna sätta sig själv fri, att kunna vara fri som en fågel och njuta av det som komma skall. Något som är viktigt för mig att kunna göra, frihet är en av de viktigaste sakerna jag tror på, antagligen har jag tittat för mycket på braveheart som liten och mitt inre bara vrålar FREEDOM. För mig är frihet att kunna leva som man vill, att kunna göra det man vill och få känna att  man gör någon skillnad. För mig är frihet att kunna vara ute i skogen varje dag, att känna glädje i det man gör och att kunna ge sin kärlek till de som förtjänar. Att leva ett liv utan stress och smärta och en massa tråkiga måsten, det är frihet. 
 
Idag ringde jag till ortopedmottagningen i Köping för att kolla vart min tid till den där läkaren jag skulle få träffa inom kort hade tagit vägen, hon kollade och sa att det är lång väntetid just nu, jag menade på att man har ju faktiskt 90 dagars vårdgaranti men på det fick jag bara svaret "det är inte relevant längre", nehe men då kanske man inte ska lova vård inom 90 dagar om man inte får det. 
Jag fick tid den 21 augusti, då har jag väntat 6 månader på att få komma in och göra en provokationsröntgen och träffa läkare för att se om det ens finns någon möjlighet för mig att få en operation. 
Kan ni tänka er att jag sökte i september förra året och väntar fortfarande på det där slutliga beskedet om jag kommer få leva mitt liv med enorm smärta eller om de kan operera, nu vet jag att en operation inte är en garanti för att det blir bättre men jag måste ju prova om chansen finns att jag ska kunna leva ett normalt liv, för mitt liv är väldigt begränsad med den problematiken jag har i ryggen och det tycks bara bli värre, idag är det så illa att jag kan knappt resa mig upp om jag har böjt mig för att plocka upp barnen.
Det är inte så jag vill ha resten av mitt liv, jag är ju inte ens 30 år och min rygg som gått från skaplig till extremt dålig inom loppet av 2 månader med barnen varje dag, jag kan inte ens föreställa mig hur ont jag kommer ha om 10 år om det inte finns något dom kan göra för mig. 
Kompisar och dylikt säger "ja men du får ju träna", det gör jag, när jag orkar, att träna när man även lider utmattningssyndrom funkar inte alls. Jag har ingen energi kvar i kroppen för jag har pushat mig själv för länge att till slut hamnar man här, konstant trött, sliten, ont i hela kroppen och energin är som bortblåst, men nog tränar jag, det jag kan för att hålla en någorlunda styrka uppe i kroppen för att kunna orka leka och busa hela dagarna med mina barn. Men man behöver ju mer, jag vill kunna jobba, tjäna pengar så man kan fortsätta utvecklas inom foto som är min dröm att arbeta inom. 
Det finns många rädslor för vad framtiden kan ha att ge mig, jag kan bli frisk i ryggen men jag kan även bli ännu sämre. Att bära runt på bråkiga barn som vrider och vänder på sig som hala ålar hjälper inte direkt till, missförstå mig rätt nu, självklart önskar jag inte bort mina barn, men det är en enorm belastning på ryggen och därav väldigt viktigt för mig att jag ska kunna bli frisk och smärtfri så att jag kan ge mina barn allt de förtjänar. Smärta bidrar även med att man är enormt irriterad hela tiden, så mycket energi som går åt bara av att hålla masken när man har så ont så man igentligen bara vill falla ihop och gråta, ja det finns inte ord för hur mycket energi som går åt till att bearbeta smärtan man har i kroppen. 
Men att behöva vänta såhär länge på att få vård, det är helt otroligt, hur kan det ha blivit såhär i Sverige? Kan politikerna ta och faktiskt bry sig i hur lång väntetiden är? Jag antar att de aldrig behöver vänta, de kan bara knalla in och få den vård de vill ha?
Vården och skolan borde vara prio ett tycker jag. 

För att avrunda detta inlägget så är det ett par dagar med barnen jag har framför mig, vi får se vad för sorts bus vi hittar på men något ska vi nog kunna lösa :) 
Vittra ligger och vilar förmiddag nu och Varg slappar i soffan, en liten soft dag får det bli idag tror jag allt :)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress