Follow

Ulvdottir

Utterdalens naturreservat
Igår kväll så begav jag mig till Utterdalens naturreservat som ligger ca 3 km ifrån min bostad, jag hade aldrig varit där och visste inte om att det fanns ett reservat där tills för några månadersen och det var absolut perfekt väder igår kväll att utforska skogen så slapp man alla mygg i regnet :) 
Jag gick ut runt halv sex och regndimman stod tät över skogen <3 Älskar dimma, det inger sån mystik i hela landskapet och väcker en underbar känsla.
Direkt inne i reservatet så såg jag att detta kommer vara ett av mina nya favoritställen pga den lilla bergskanten som mötte mina ögon, det påminner så mycket mer om mitt hem och det jag är van vid och jag kan minst sagt säga att Utterdalen bjöd verkligen på sig. Jag var i Valhall direkt när jag kom in och jag ville inte gå därifrån.
Jag har inte hittat speciellt mycket ställen här uppe där jag kan ha en utsikt över granskogen men HÄR, bara 3 km ifrån mitt hem hittade jag mitt andra hem. Jag hade ett sånt pirr i min mage på vad som skulle komma väl där inne i skogen och jag är inte besviken för fem öre. 
Behövde verkligen den där kvällen av att få utforska något nytt som låg så nära, som var ren magi och kärlek vid första ögonkastet. 
Jag kom fram till en liten glänta som kändes som deja vu, det påminde så mycket om ett ställe jag brukade gå till hemma i Småland att jag blev helt tårögd av lycka, att kunna ha ett av mina absoluta favoritställen precis här uppe, det var nästan identiskt med skogen hemma i Småland och det gav mig sån varme när jag var där. 
Vädret var minst sagt perfekt, regn, regndimma, det dunkla härliga ljuset och inga mygg eller knott, jag var minst sagt plaskblöt om både ben och fötter men det var det absolut värt. 
Terrängen var väldigt skiftande, från stenig granskog, till snårig lövskog, mossig tallskog och ett virrvarr av upp och nerför. Jag älskar det här, det var som ett område fyllt av allt som man kan älska. 
Det märktes riktigt tydligt att det är ett område som inte många rör sig i förutom djur, jag har nog aldrig mött så mycket stora fåglar som där inne, vargskit och vildsvin som hade bökat upp jorden hej vilt runtomkring. Stigen syntes knappt på sina håll och hade det inte varit för markering på träden så hade jag garanterat virrat bort mig där inne. Det var så vilt och vackert. 
Jag vände när markeringen på träden försvann, min telefon hade dött så ifall jag skulle gått vilse så hade jag inte kunnat ringa och be om hjälp heller, nu brukar jag förvisso aldrig gå vilse men man vet ju aldrig, jag kan vara ett riktigt virrpelle ibland och vid nya ställen brukar jag vilja följa stigen för att se vart jag kommer ut för då får jag en helhet över hur jag kan gå och så vidare. 
Mitt lokalsinne är otroligt bra om jag får säga det själv, jag har som min inre lilla kompass och jag är väldigt lyhörd till min omgivning vilket underlättar. Men första gången på ett nytt ställe så följer jag alltid stigen, sen kan man utforska resten av skogen och detta är minst sagt ett område jag kommer utforska många gånger. 
Jag var hemma igen runt 21 på kvällen och har sovit som en stock efter detta underbara möte.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress