Follow

Ulvdottir

Trolska Båtturer
Ännu en hektisk dag lider mot sitt slut och idag har vi först varit och plockat en hel hink med blåbär, bokat tid till att rida islandshäst inför morgondagen :) Och på eftermiddagen tog vi en 2 timmar och 45 minuters båttur med trolska båtturer och fick se detta magiskt vackra ställe i en kanal mellan ören och bunn :) 
Helt klart värt pengarna om man gillar lite lokalhistoria som jag gör och även få se ett underbart vackert landskap mitt ingenstans. 
På grund av att min skärm spelar mig lite spratt när jag redigerar så delar jag inte med mig av så mycket bilder då de ser så skumma ut i denna datorn, skulle tagit med min skärm helt klart för det lär bli så mycket bilder nu medans jag befinner mig här :) Men då har jag mer att göra när ja kommer hem om 2 veckor. 
Men åter till båtturen, den bjöd på bland annat lite lokal historia om bunn och ören/öresum och vi fick även se vart John Bauer bodde med sin familj innan de tragiskt omkom på vättern, men huset står kvar och det såg jätte fint ut nere vid bunn. Vi åkte väl och länge på de stora sjöarna som man har badat så många gånger i som barn och jag fick lära mig något nytt om dess lokala historia. 
Om man vill se lite så och lära om lokalhistorian så rekomenderar jag verkligen Trolska båtturer, trevliga och roliga :) 
I morgon ska jag upp vid 03 för jag ska fota innan solen går upp och det första ljuset, jag har lite smått panik då jag inte riktigt vet vart jag ska åka för det finns så många underbara ställen här att välja mellan så vi får helt enkelt se vad min magkänsla säger efter en kopp kaffe i morgon men det lär ju bli där det finns en sjö och utsikt över skog och mark. 
Jönköpings museum
Igår tog vi bussen in till Jönköping för jag ville gå och kolla på John Bauers konst så jag lurade med min mamma in till Jönköping och så fick vi spatsera lite där inne. 
Jag avgudar Bauers konst och det är en enorm inspiration för mig när jag fotar mina landskapsbilder och natur, det är det trolska jag vill förmedla och av kommentarer att dömma så verkar jag i alla fall få till det någorlunda:) 
"A great artist. Captures the stark beauty of nature with a pagan allure. Illicits a tumult of emotions"
 En kommentar jag blev väldigt glad över att se för det är mycket så jag känner mig när jag arbetar med min konst för foto är ju en del av konst:) 
Kollade in Freja och Sagoflickan och jag skulle gärna ha Freja hängandes på min vägg hemma, så otroligt fin tavla men det är de allihopa och i shoppen så hade jag lite svårt för mig att bestämma mig vilka posters jag skulle köpa med mig hem men det blev självklart Tuvstarr och Älgskyttarne, köpte även en klädhängade med ett stort troll som går, jag får ta bild sen när jag har fått den på plats hemma och så köpte jag två vykort som jag ska rama in och ha i barnens rum. 
Överlag så var jag väldigt glad över att få vara där och titta på hans verk, kunna se alla drag han gjort med pennan, se allt på så nära håll och jag absolut älskar hans mörker han har i sina bilder, det dova brungröna tonerna, det är sån känsla och framkallar något magiskt i mig och det är något jag själv använder mig mycket av i min egna konst, det där mörkret som både kan skrämma men som är lockande till åskådaren ändå. 
På kvällen efter en kort stund hemma med lite mat i magen så åkte jag iväg till ett ställe som heter Kleven när jag klättrade ner i en uttorkad bäck som var något sjukligt trolsk, svarta stenar med lysande grön mossa på och ljuset i bladverket var så skarpt och crisp att jag var totalt i valhall och ville stanna där, jag var ute för att reka lite för i morgon innan solen går upp så ska jag ut och fota men jag vill inte fota på Kleven har jag konstaterat, kanske blir mot Vireda, Bunn istället, jag vet vad jag vill ha och det är dimma som stiger mellan dalarna och sjön, men man vet ju aldrig om man kommer att få det eller ej, jag missade dimman igår och trodde att det skulle regn dimma ur skogen när solen kom tillbaka men det var så lite att var itne ens lönt att fota. 
Nu ska jag snart bege mig upp på berget med Kenzo och gå en promenad och sen får vi se vad dagen har att erbjuda :) 
Bland fälten
Åh vad härligt det är med alla olika kornfält som lyser så fint ute nu och blåklinten som gömmer sig lite lätt bland vetet.
Det blir såna härliga kontraster av det gyllene vetet och sedan de fina blå blommorna som riktigt poppar fram. 
Här nere kryllar det verkligen av kornfält och jag bara älskar det, den härliga landsbygden<3 Det är som en tavla för ögonen som gör mig så glad, dalarna som skiftara i guld, grönt, gult, brunt, så otroligt fint.
Jag fotar i regel aldrig såna här bilder utan håller mig till mina skogsbilder men jag föll pladask för blåklinten som gömde sig mitt i allt. Det var bara som i en egen liten värld och jag som håller landsbygden så kär i mitt hjärta och här nere i Småland blir det verkligen landsbygd för mig. 
Jag har sett så många ställen idag som kommer att bli nya fotoställen där jag vill uppleva naturens alla skiftningar från ljus till mörker, vi får se hur mycket jag kommer att hinna med här nere denna gången men att fota det är ett måste, det finns många dolda guldställen här runtomkring och jag är så glad över att jag alltid har haft ett intresse av att åka runt på småvägar och utforska skogen för minnet det sviker mig aldrig och jag känner till så otroligt mycket fina platser. 
Det är verkligen hur skönt som helst att kunna vara här igen, hur kan man vara så ypperligt förälskad i ett landskap? Jag har hela mitt blod här nere, platsminnen, släktminnen, blodsminnen <3 Jag kommer alltid och för all framtid att vara stolt smålänning för ack vad jag älskar mitt Småland och hur kunde jag någonsin lämna detta stället. Man vet inte vad man har förens man har förlorat det brukar man ju säga, nu har jag ju turen att småland inte är förlorat utan det finns här och förgyller min vardag hela tiden<3