Follow

Ulvdottir

Träarbete och ett snöparadis
Jag har så många underbara dagar och med snö och kyla så mår jag som allra bäst <3 Veckan bestod av arbete, foto i skogen, jag ville så gärna ha med älghornet jag hittade för någon vecka sedan, jag är ju helt betagen i horn, skallar, ben och plockar med mig allt jag hittar hem. 
Jag ser inte döden som något fult eller otäckt utan det ingår i livet som något vackert och man kan bara spekulera i vad som sker efter döden och det är något jag uppskattar, mystiken kring det. 
Efter jobb har det varit mycket träarbete.
Jag har tillverkat en liten viking inspirerad yxa i plommonträ, alltså jag älskar att kunna sitta och skapa små smycken men jag har planerat att utveckla det hela till möbler en vacker dag för det är underbart att arbeta i trä <3 
vackert ämne som luktar underbart.
Jag tror helt klart på att kan man skapa något med sina händer så ska man göra det, oavsett hur många olika talanger man har så ska man bara köra på för det ger så mycket glädje att kunna skapa, från något så enkelt som en liten runt träplatta kan man skapa vad man vill, det enda som sätter gränser är orden eller tanken "jag kan inte" 
Jag går alltid in med inställningen "hur svårt kan de va?", det är nog det som driver mig som mest, att jag klarar av vad jag än ger mig in på. 
Detta lilla mönster satt jag med i början på veckan, den är lite sne men det är första gången jag ger mig in på något sådant.
Vanligtvis ritar jag bara djur, men jag ville ha ett eget mönster till pyrografi, denna ska upp först på trä och sedn vill jag prova att bränna in den på en skalle för lite utsmyckning. 

 
Skapande
Har verkligen fått mer tid till mitt egna skapande och det är så otroligt skönt, dock kommer ju allt sånthär småpill med ett pris men vad jag har saknat att arbeta i trä. 
Den sista tiden har det både blivit ett nytt runset, 24 små träbrickor handtäljda och brända av mig själv, det är mycket jobb men det är så värt det och den känslan bara att få göra något som man älskara så mycket den är under. 
Det har också blivit en vikingatida inspirerat halssmycke i päronträ, det tog mig 3 gånger att få till det, träet bara sprack när man nästan var klar men banne den som ger sig och till sist så gick det :) 
Vara i skogen, kula, fota, redigera, vara med min familj, ha kul, stressa ner, känna lycka, ja det är det jag har gjort det sista. 
Har mått så fenomenalt bra och det tänker jag fortsätta med, enbart fokusera på det som gör mig gott och det ger alltid så mycket mer i slutändan, t ex så går mina bilder otroligt bra på en av mina fotografiska sidor och får mängder med inspirationstjärnor (en viss kategori där man hamnar när foton tillräckligt inspirerande), blivit delad massor av gånger och snart kommer boken jag har blivit publicerad i :D Ska bli så kul att se sin egna bild i en bok :D 
Nu har ja massa nytt jag planerar, bland annat har jag börjat rita igen och ritat upp ett mönster som jag ska prova på att använda när jag håller på med pyrografi :) 
Ja jag håller på med mycket saker och har lätt för det kreativa, pyrografi är något jag har sysslat med i ca 4 år tror ja det blir, det är sjukt kul att bränna  in mönster så som på runorna ovanför, skapa bild med brännpenna. 
Jag sålde smycken förut som jag hade gjort med bland annat runor, livetsträd och så vidare men har inte haft tid på jättelänge att skapa i den utsträckningen som jag hade innan men det är det jag håller på att ändra på :) 
Tiden bara springer iväg
Det var ett bra tag sedan jag skrev något nu och jag kan bara säga att så bra som jag mår just nu minus ryggvärk och trötthet men såhär bra har jag inte mått på bra länge. 
Det är en sån underbar känsla att ha fått återgå till sitt sanna jag, till att bara njuta av livet, minimera stressen och bara finnas här och njuta av min familj. 
Den här tiden har jag vilat, busat med mina små, spenderat tid i skogen och bara varit där jag vill vara i livet, jag har inte ens saknat att blogga, mina foton kommer ju ut ändå via instagram, eller ja en del av dom i alla fall. 
Jag har renoverat hallen här hemma, min mamma har varit på besök, dock har jag fortfarande problem med min hyresvärd att nu har jag fått koppla in hyresnämnden, 2 månader har gått utan tvättmaskin, man kan tycka att det vore enkelt att bara åka och köpa en ny men icke och nu svarar han mig inte plus att jag har fått en vattenläcka i köket. 
Men min skogstid och arbetet med mitt inre det går framåt, att släppa sånt som har gett mig så mycket stress har vart det bästa jag kunde ha gjort. Tror alla märker av skillnaden att jag är mycket gladare och lugnare i sinne och själ, nu kan man bara njuta av allt gott som kan komma<3