Follow

Ulvdottir

Ramlaklint
Ramlaklint är en bergstopp mellan Hakarp och Svarttorp som har helt gudomlig utsikt åt alla hållen, jag kände mig lite som Ronja Rövardotter när jag stod där och blickade ut över skogen. Det är väl ändå en härlig utsikt att kunna titta ut över grantopparna, man känner sig så otroligt liten men så otroligt stor på en och samma gång. 
Idag ska vi träna uppe på Uvaberget och avsluta med Ramlaklint och spana in utsikten. Blir nog ett väldigt bra träningspass tror jag.
Ramsjöholm som området heter är ett av mina favoritställen, jag har ju så många att välja mellan, men detta stället är speciellt för mig, jag har min badplats jag har besökt många många gånger, Uvaberget där dimman brukar stiga ur skogen, Ramlaklint med utsikten över sjön, dalarna, skogen, hjorthägn som jag älskar att spana vid, naturreservatet, mina kantarellstråk där det växer så mycket svamp så man kan åka tillbaka flera gånger :) 
Här har jag varit så många gånger och spenderat så mycket tid att jag till och med funderade på ett hus här uppe när jag var yngre. 
När jag stod där uppe så kom det en falk som antagligen har sitt bo i något av träden och den lät sådär underbart som bara falkar kan göra, det fick mig att leta med blicken för att se vart den kunde ha sitt bo men jag hittade det aldrig, men bara känslan och vetskapen om att en så vacker fågel var så nära gjorde mig så glad :) 
Nu är barnen här och vi var och badade igår, det var väldigt för kallt i vattnet för mig så jag nöjde mig med att gå ner till knäna och leka lite med barnen, är man en badkruka så är man ;) Men barnen hade skojigt i alla fall och Varg ville åka med mormor så vi skiftade över stolen till mormor så han fick åka med henne. Skulle klippa Varg igår också, det gick inte som planerat så nu har han brutalt mycket kortare hår än jag hade velat, turen är väl att det växer ut igen :)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress