Follow

Ulvdottir

Det blev en märklig dag igår
Igår började prinsessan på dagis och allt hade gått så bra så och vi var glada över allt det. På eftermiddagen skulle vi åka ut och plocka bär som vi har fått strunta i nu i några dagar, Varg ville hälsa på farfar så vi skulle ta vägen förbi där. 
Barnen satt och lekte bak i bilen och höll hand och jag tittade bak och såg att Vittra drog undan sin hand ifrån Varg och hon började gny. Väl hos farmor och farfar så började hon verklien gallskrika och vi kollade hennes fingrar men kunde inte se något. Hon slutade inte gråta och det är väldigt ovanligt för henne för hon är inte så brydd av sig och det är lätt att fånga hennes uppmärksamhet på något annat men igår gick det inte. 
Jag och farmor tog med henne in och hon rörde inte armen alls så jag tog av henne jackan för att se om det syntes något men inga märken, ingen svullnad, vi provade att sätta oss ner på golvet och se om hon lekte med leksaker men använde inte alls vänsterarmen så farmor som jobbar på akuten sa åt mig att placera min ena hand under armbågen och ta den andra handen och räta ut armen på henne och hon skrek och grät när ja gjorde detta så farmor sa att armbågen är ur led något som kallas för pigluxation. 
Hon ringde ner till akuten och kollade vem som jobbade så vi åkte in direkt med henne, det gick på 5 minuter inne på ortopedakuten och sen var armen tillbaka i rätt läge och hon återgick till sitt normala glada jag igen :) 
Det är första gången vi måste åka iväg med någon av ungarna till akuten, vi har bara varit på vårdcentralen 1 gång med Varg när han hade hosta annars så har vi varit väldigt förskonade med allt sånt. Varg hade antagligen dragit till i armen på henne när de lekte och det är väldigt lätt hänt att de får pigluxation mellan 0-5 år så nu vet vi det och det gäller att hålla extra koll på barnen när vi åker bil så att det inte händer igen. 
Skönt att allt gick bra i alla fall och att vi slapp röntgen eller något på henne. 
När vi kom hem var hon sitt vanliga extrema busiga jag igen och dagen på dagis idag har gått hur bra som helst :) Hon verkar ha superkul på dagis. 
Varg har nu varit blöjfri i 5 dagar, det sker lite olyckor då och då men annars så går det jättebra för honom, han har fortfarande blöja på natten men annars är han blöjfri hela dagarna och det är så skönt och kul för honom :) 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress